Publicații, galerii și website-uri pentru fotografi

Te-ai întrebat vreodată, plimbându-te dezorientat prin online, dacă nu găsești o listă competentă de site-uri, galerii sau alte spații online cu/și despre domeniul fotografic? Ei bine, tocmai ai găsit-o! Îți propunem o serie de șase spații online, unele dintre ele putând fi găsite și în real, sub formă de reviste și/sau spații expoziționale.

Lensculture – aici găsește eseuri, galerii foto și interviuri împreună cu diverse critici și analize vizuale realizate de oameni importanți din domeniul fotografic contemporan. De asemenea, LensCulture are o serie de competiții fotografice foarte bine cotate la care puteți participa sau, cel puțin, pe care le puteți urmări, găsind astfel o plajă largă și variată de creatori și creații actuale.

British Journal of Photography – cunoscut și sub prescurtarea BJP, această publicație condusă de Simon Bainbridge devine un forum foarte important pentru informații, dezbateri și scrieri critice. Ulterior, aici mai găsiți sfaturi bine structurate despre camere, lentile și tehnologiile digitale.

Foam – este o revistă și galerie care se dezvoltă acum și ca spațiu online destinat în special artelor vizuale contemporane exprimate exclusiv prin intermediul fotografiei.

Conscientious – această platformă este condusă de Jörg Colberg, scriitor și critic care discută și disectă domeniul fotografic contemporan. De asemenea, Colberg mai conduce și site-ul Conscientious Extended care conține scrieri și interviuri de mari dimensiuni realizate atât de el cât și de invitații săi.

Source Photographic Review – platforma online a revistei cu același nume din Belfast, care conține știri, recenzii și diverse rubrici despre fotografia contemporană, împreună cu o rubrică dedicată fotografiei publicitară.

Daylight – tratează fotografia documentară și conceptuală împreună cu publicarea de cărți fotografice (photobooks), fiind deci și o editură de succes în domeniul fotografic contemporan.

Sperăm ca această listă să vă ajute și, în cazul unei lipse sau saturații de idei, să vă facă să gândiți mai creativ, mai divers.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s